Pohánkový šalát s jablkami a lososom

BUDEME POTREBOVAŤ

  • 500g lososa
  • Cesnak
  • Med
  • Zázvor
  • Limetka
  • Sójová omáčka
  • 3 ks jabĺk
  • 1 citrón
  • 1 zväzok reďkovky
  • 150g balkánsky syr
  • 1ks póru
  • 150g pohánky lúpanej celej
  • 2 PL oleja
  • Soľ, mleté korenie podľa chuti
  • 1 ČL mletá sladká paprika

POSTUP:

Naložíme lososa. V miske zmiešame 8 PL sójovej omáčky, 2 PL medu, 1 ČL nastrúhaného zázvoru a prelisovaného cesnaku, šťava z limety a mleté korenie. Lososa šťavou poleje a necháme cca hodinu marinovať. Potom lososa vyberieme a sprudka osmažíme na panvici, kožou dolu. Ozdobíme limetou a bylinkami.Pohánku prepláchneme v studenej vode a dáme variť. Na jeden diel pohánky použijeme 1,5 dielu vody. Varíme v osolenej vode 5-6 min, potom odstavíme zo zdroja tepla a asi 30 min necháme dôjsť pod pokrievkou. Ošúpané jablká zbavíme jadrovníkov a pokrájame na kocky. Pokvapkáme ich šťavou z ½ citróna, aby nám nestmavli. Reďkovku, pór, balkánsky syr pokrájame na menšie časti. Pripravené suroviny pridáme k pohánke a pokvapkáme olejom a zvyšnou citrónovou šťavou. Podľa chuti dosolíme, poprášime paprikou a dôkladne premiešame.

Related Posts

Leave A Comment