BUDEME POTREBOVAŤ :
- 500g lososa
- Cesnak
- Med
- Zázvor
- Limetka
- Sójová omáčka
- 3 ks jabĺk
- 1 citrón
- 1 zväzok reďkovky
- 150g balkánsky syr
- 1ks póru
- 150g pohánky lúpanej celej
- 2 PL oleja
- Soľ, mleté korenie podľa chuti
- 1 ČL mletá sladká paprika
POSTUP:
Naložíme lososa. V miske zmiešame 8 PL sójovej omáčky, 2 PL medu, 1 ČL nastrúhaného zázvoru a prelisovaného cesnaku, šťava z limety a mleté korenie. Lososa šťavou poleje a necháme cca hodinu marinovať. Potom lososa vyberieme a sprudka osmažíme na panvici, kožou dolu. Ozdobíme limetou a bylinkami.Pohánku prepláchneme v studenej vode a dáme variť. Na jeden diel pohánky použijeme 1,5 dielu vody. Varíme v osolenej vode 5-6 min, potom odstavíme zo zdroja tepla a asi 30 min necháme dôjsť pod pokrievkou. Ošúpané jablká zbavíme jadrovníkov a pokrájame na kocky. Pokvapkáme ich šťavou z ½ citróna, aby nám nestmavli. Reďkovku, pór, balkánsky syr pokrájame na menšie časti. Pripravené suroviny pridáme k pohánke a pokvapkáme olejom a zvyšnou citrónovou šťavou. Podľa chuti dosolíme, poprášime paprikou a dôkladne premiešame.